Grasmaaiservice 100% elektrisch

maaien met de natuur op de eerste plaats

Maai werkzaamheden

We maaien grasvelden, bloemenweiden, slootkanten en bermen en bij iedere klus bekijken we de mogelijke ecologische verbeteringen. Hoe groot of klein een gebied ook is, er is altijd winst te behalen voor de natuur en .

Grasvelden

Jaren lang hebben we geleerd of zijn we gewend dat grasvelden om ons heen een mooie groene omgeving zijn. Het groene tapijt moet steeds maar weer gemaaid worden om zo glad mogelijk resultaat te hebben met als gevolg dat er geen madelief, paardenbloem of klaver blijft staan. Veel insecten zoals bijen en hommels halen hun nectar ook van deze planten en daarom is gefaseerd maaien een betere optie, zodat er altijd een deel van de bloemen aanwezig is en het gras toch netjes gemaaid kan worden. Als een glad gemaaid grasveld dan toch echt gewenst is, dan is een speciaal onderhoudsplan een betere keuze en VermiService helpt u daarbij.

Gefaseerd maaibeheer

Er word vaak geroepen, "maar wij maaien pas laat in het seizoen" of "we maaien gefaseerd". Helaas is de werkelijkheid dat het goed bedoeld is maar slecht uitgevoerd. Een berm of veld vol leven word met een klepelmaaier kompleet kapot versnipperd waardoor grotere aantallen gewerfelde en ongewerfelde dieren het niet overleven. Gefaseerd maaien betekend niet dat er een stukje kaal moet in juni en de rest kaal in augustus, maar gefaseerd maaien is meer een speciale planning die door het gehele jaar zorgt voor een gezonde berm of veld vol bloemen, zo min mogelijk dieren dood en tevens een mooier uitziende buitenruimte geeft.

Bloemenweiden

Door gefaseerd te maaien blijven delen van planten in de winter staan, met beschutting voor o.a. vlinders en met bloemzaden voor vogels, zo staat een veld er ook in de winter speels en divers bij. Van grote velden tot kleine leefgebieden, microhabitats, voor overwinterende vlinders waarvan sommige verstopt zitten als pop, rups of vlinder.

Combinatie velden

Een natuurlijk ingericht veld is uiteraard erg belangrijk maar de mensen willen ook een beetje de ruimte blijven gebruiken voor ontspanning en recreactie. Dat kan natuurlijk prima samen. In mooie slingerende banen groeien bloemenvelden om en door grasvelden heen. Een speelse inrichting met als missie dat de natuur en de mens in balans zijn met elkaar.

Onze missie is ervoor te zorgen dat beheerders zullen kiezen voor inheemse planten en bloemensoorten en een natuurlijkere gebiedsinrichting waar bijen en vlinders hun voeding kunnen vinden, kunnen voortplanten en schuilen. Meer weten? Neem dan contact op.